v

Vinculación afectiva, conductas agresivas y malos tratos en la infancia

Carmen Tello Casany y otros (2015) Ediciones San Juan de Dios. Campus Docente Medio: Libro / Manual ISNB/ISSN: 978-84-943275-0-6

Libro en catalán sobre el vínculo afectivo y desarrollo humano. 
 
Cada any els nous estudiants de psicologia comencen els estudis amb l’afany, la majoria d’ells, d’entendre com les persones humanes podem transitar de la salut a la malaltia mental. A la universitat, els futurs psicòlegs es formaran en moltes matèries, però per a entendre el psiquisme humà cal esforçar-se, a més, a comprendre des d’un punt de mira científic allò que els literats ens expliquen en les seves obres: la importància de l’amor, els conflictes interns que genera i la por a la seva pèrdua. John Bowlby, pare de l’anomenada Teoria del vincle afectiu, va dedicar tota la seva vida a estudiar el potencial patogen dels processos esmentats. Abans que ell ho havia fet Sigmund Freud, i molts altres investigadors de la ment humana han centrat els seus esforços en estudiar el mateix. Aquest llibre us convida a reflexionar sobre l’impacte de les primeres relacions d’amor en la nostra vida i en el nostre psiquisme i se suma a aquelles veus científiques que ens diuen que l¡apropament entre la ciència psicològica i la psicoanàlisi no solament és possible sinó que constitueix ja una realitat. (Resumen extraído de la ficha técnica del Libro en la web de la Editorial UOC [+])
 

Para más información:

  • Laboratorio de Apego y Desarrollo Humano de la Universidad de Girona
  • Publicaciones realizadas por miembros del Laboratorio de Apego y Desarrollo Humano de la Universidad de Girona [+]
  • IAN-IA: Asociación de Profesionales interesados en la Teoría del Apego (TA) / International Atachment Network Iberoamerica (IAN IA)
  • Video Intervention Therapy (VIT) [+]
  • Dra. Marta Sadurní Brugue: Profesora Titular de Psicologia Evolutiva. Responsable del Laboratorio de Vínculo Afectivo y Desarrollo Humano del Departamento de Psicologia [+] Universidad de Girona. Directora del Master en Psicoterapia, Psicología Clínica-Evolutiva y Teoría del Apego (UdG). Psicóloga Especilista en Psicologia Clínica y psicoterapeuta. Presidenta de la Asociación Catalana de Psicologia Clínica-Evolutiva y Psicoterapia del Vínculo Afectivo. Miembro de la International Attachment Network-Ibero-American (IAN-IA)  y de la Asociación Catalana de Psicoterapia Psicoanalítica (ACPP).
  • El desarrollo de los niños paso a paso

 

Loading...
Share This