Les TIC i els joves a les Illes Balears

Direcció: Jaume Sureda; Autors: Jaume Sureda, Bartomeu Mut, Rubén Comas, Miquel Oliver, Francesca Salvà i Mercè Morey (01-04-2009) IBITÀCOLES Medio: Investigación

Resumen: Les TIC i els joves a les Illes Balears. Equipo Educació i Ciutadania del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació de la UIB. Jaume Sureda (director), Rubén Comas, Bartomeu Mut y Mercè Morey. (Marzo 2009).

Desenvolupament: Grup de recerca Educació i Ciutadania, del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació de la UIB, en el marc del projecte XarxaSeguraIB.

Finançament: Plan Avanza, Ministerio de Industria, Turismo y Comercio i Govern de les Illes Balears.

La implantació massiva de les tecnologies de la informació i la comunicació a la nostra societat ha suposat canvis a tots els àmbits, però la incidència que tenen en la quotidianeitat dels joves és encara més evident. Destriar quines són les eines tecnològiques de les quals disposen i quin ús en fan els joves de 15 i 16 anys de les Illes Balears són els objectius principals d’aquest estudi.

El projecte “Les TIC i els joves a les Illes Balears”, ha estat desenvolupat pel grup de recerca Educació i Ciutadania del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació de la UIB, dirigit pel doctor Jaume Sureda. La publicació que es presenta és un estudi en el qual han participat, a més del doctor Sureda, els investigadors Rubén Comas, Bartomeu Mut i Mercè Morey, i s’emmarca en el projecte XarxaSeguraIB, que analitza els equipaments i els usos tecnològics de la informació i la comunicació per part dels menors de les Illes Balears.

Es tracta del segon número d’una col·lecció anomenada IBITÀCOLES, que pretén difondre els usos de les TIC i el progrés cap a la societat de la informació en diferents sectors i àmbits socials. L’Observatori de la Societat de la Informació de la Fundació IBIT té previst editar altres estudis i informes sobre els usos i l’avenç de les TIC en l’Administració pública, el sector turístic, el sector audiovisual, l’àmbit sanitari i el treball en xarxa, entre d’altres.

Página web consultada: http://www.ibit.org/home/difusion/ver.php?id=2188

Loading...
Share This